Geamuri termopan pentru eficienta termica si durabilitate

geamuri termopan

Doriti geamuri termopan care sa va umple casa cu o lumina naturala frumoasa? Cu totii ne dorim, dar pe masura ce lumina soarelui intra ne dorim sa nu iasa banii din buzunar sub forma de facturi mari la incalzire, ceea ce se va intampla daca aceste ferestre nu sunt eficiente din punct de vedere energetic. Geamurile termopan reprezinta cea mai utilizată solutie pentru ferestre si se gasesc in aproape fiecare casa.  Pe piata exista numeroase modele de geamuri termopan ce au la baza variate tehnologii menite sa imbunatateasca coeficientul termic si sa aiba un aspect estetic placut.

Modele de geamuri termopan dupa tipologie:

Geamuri termopan clare  

Avantajul alegerii geamurilor termopan clare este costul de achizitie mic; in plus, acest model asigura o dispersie deosebita a luminii. Este unul dintre modelele  de baza, des intalnite in casele romanilor.

Geamuri termopan reflexive

Geamurile termopan reflexive, dupa cum dezvaluie si numele,  ofera un efect de oglinda. Acest model este preferat datorita unei caracteristici principale, si anume aceea ca daca lumina din exterior este mult prea puternica in comparatie cu cea din interior, este impiedicata patrunderea emisiilor. De asemenea, gradul de intimitate creste, insa pe timp de noapte efectul dispare. 

Geamuri termopan mate

Geamurile termopan mate detin aceeasi caracteristica principala ca si geamurile termopan reflexive doar ca au avantajul de a-si mentine efectul de oglinda si pe timp de noapte.

Geamuri termopan fumurii

Daca esti o persoana care pune acccentul pe protejarea plantelor sau a mobilierului, avand casa orientată catre soare, geamurile termopan fumurii reprezinta modelul perfect de geam deoarece respinge emisiile de raze ultraviolete.

Geamuri termopan Lowe

Geamurile termopan Lowe ofera o izolatie superioară celorlalte modele deoarece împiedica patrunderea radiatiilor de unda mare (caldura) prin joasa emisivitate. Pentru un strat izolator suplimentar au fost create geamuri termopan lowe cu argon si krypton.

Geamuri termopan ornamentale

Geamurile termopan ornamentale sunt folosite pentru personalizarea locuintei; acest model este perfect si se gaseste atat in varianta cu geam clar cat si mat, cu diverse efecte ornamentale de cristal, tip vitralii etc.

 

Doresti informatii suplimentare despre produsele ADAM Design? Contacteaza-ne!

 

 

Modele de geamuri termopan dupa producator:

Geamuri termopan Gealan

Geamurile termopan Gealan respecta cele mai noi standarde in materie de inovatie. Acestea au fost concepute luand in considerare doua aspecte foarte importante:

  • o eficientizare energetica optima;
  • optimizarea utilizarii materialelor – pentru o prelucrare facila, economica.

Geamuri termopan VEKA

Profile PVC VEKA sunt leader mondial al industriei profilelor PVC destinate productiei de ferestre sau usi termoizolante. Acestea asigura caminului tau un confort termic sporit. Cu un design usor rotunjit, bine proportionat, se incadreaza perfect in cele mai variate stiluri arhitecturale, fie ca este vorba despre o constructie noua sau o cladire renovata.

Geamuri termopan Salamander

Geamurile termopan realizate pe profile PVC Salamander detin formula perfecta de echilibru intre design si funcționalitate. 

Adam Design House lucreaza cu profile PVC Salamander, fabricate in Germania. In acest mod se asigura o garantie a calitatii net superioara si protectie termica si fonica exceptionale.

Cele doua tipuri de profile Brügmann bluEvolution 82 respectiv Brügmann bluEvolution 73 cu care firma Adam Design House lucreaza, asigura calitatea garantiei produselor noastre; aceste profilele PVC permit utilizarea unui vitran cu sticla termoizolanta dubla de 24 mm si tripla de 44 mm. 

Geamuri termopan Ramplast

Geamurile termopan realizate pe profile PVC Ramplast au origine romaneasca si sunt produse  folosind tehnologii de extrudare si componenti de calitate inalta.

ADAM Design confectioneaza tamplarie folosind profilul PVC Ramplast EcoThermLight.

 

 

Sfaturi pentru alegerea potrivita a geamului termopan

Geamurile termopan reprezinta un element deosebit de important pentru caminul dvs. – un geam termopan de calitate si montat corespunzator asigura un confort termic si o luminozitate optime. Așadar înainte de a le alege consultati tehnologiile profilelor pe care le utilizeaza; de asemenea alegeti cu grija tipul feroneriei astfel incat sa obtineti eficienta termica si functionalitate indelungate.

Acordati de asemenea atentie si modului in care ferestrele se deschid – in functie de alegerea acestor sisteme de inchidere – deschidere veti avea si un confort sporit si o usurinta in manevrare. Mai mult, anumite sisteme de inchidere – deschidere se preteaza mai bine anumitor spatii.

De fapt este foarte important sa stim ca pentru alegerea unei tamplarii PVC potrivite nu e de ajuns sa alegem geamul termopan perfect ci trebuie sa avem mare grija si la urmatoarele elemente:  profilul PVC, feronerie, productie, montaj, experienta firmei care comercializeaza ori fabrica produsul.

 

Recomandarea noastra pentru un geam termopan de calitate

Daca va doriti o eficientizare energetica optima a locuintei dvs. alegeti profile PVC de calitate!

ADAM Design va pune la dispozitie o gama variata de produse: ferestre si usi PVC/Aluminiu, accesorii pentru tamplaria PVC (glafuri, jaluzele, obloane, copertine, plase tantari, etc).

In ceea ce priveste calitatea profilelor cu care lucram pentru confectionarea tâmplariei PVC, folosim profile de ultima generație Salamander blu EvolutionVEKA, Gealan sau profilele românești Ramplast. Pentru structuri mai complexe – cladiri de birouri, fatade panoramice, va punem punem la dispoziție profilele Aluminiu BALKAN sau Alumil. Fiecare comanda este personalizata in raport cu preferintele si necesitatile clientilor nostri!

În ceea ce privește un montaj de calitate,  ADAM Design își asumă responsabilitatea oferindu-va o garanție a lucrarii de 5 ani.

 

 

Concluzii inainte de final…

  • alegerea tamplariei influentează durabilitatea in timp a produsului;
  • alegerea  tamplariei este strans legata de amplasarea caminului. Ferestrele orientate spre vest si est trebuie sa faca fata  unor temperaturi exterioare mai mari pe timpul verii iar o alegere excelenta este geamul termopan care sa respinga razele ultraviolete. Ca si durabilitate in raport cu rezistenta profilului la factorii de mediu, profilele de Aluminiu se comporta cel mai bine
  • eficienta geamurilor termopan depinde de cel putin de doua elemente distincte: de feronerie ce trebuie unsa cel putin o data pe an, iar produsele indicate sunt uleiul de motor, vaselina normala/siliconica si de reglajul acestora in functie de anotimp pentru maximizarea performantei. Intretinerea este necesara in special la trecerea de la anotimpul cald la cel rece/invers.

 

Esti constructor sau comercializezi ferestre sau usi PVC? Alatura-te echipei ADAM Design pentru un parteneriat profitabil si de durata

Contacteaza-ne! Detalii suplimentare tel: 0787 435 318

 

Lasa un Comentariu