Cum alegem tamplaria PVC pentru locuinta

Adam Design House - Ferestre pvc ideale pentru locuinta noastra

Va construiti o casa noua sau pur si simplu va ganditi sa o renovati pe cea existenta? Cu totii ajungem in punctul in care trebuie sa alegem ce tip de tamplarie montam. Dupa ce intr-un articol precedent am vorbit despre avantajele alegerii tamplariei PVC, astazi ne-am propus sa aducem in atentia voastra cateva aspecte de care ar trebui sa tinem cont atunci cand alegem ferestrele termopan sau usile pvc ale casei noastre.
In primul rand trebuie sa tinem cont de faptul ca indiferent de tipul de tamplarie ales, aceasta este o investitie pe termen lung – doar nu va schimbati in fiecare an tamplaria casei, nu? Astfel, faceti un pic documentare pe aceasta tema si alocati-va un buget adecvat pentru investitie. De regula producatorii au solutii pentru toate buzunarele, pretentiile sau gusturile, asa ca indiferent de bugetul pe care il aveti alocat acestei investitii veti gasi o oferta corespunzatoare.

Ferestrele PVC sunt printre cele mai cautate dintre toate produsele tamplariei PVC. Astfel, fie ca vorbim de ferestre cu geam termopan simple, fie ca vorbim de ferestre PVC panoramice, de balcon sau cu sisteme de inchidere-deschidere de ultima generatie, cum este cazul ferestrelor oscilo-culisante, in alegerea acestora trebuie sa luati in calcul anumite aspecte.

 

Cum alegem tipul de profil al tamplariei PVC?

 

Alegerea tipului de profil PVC este primul aspect de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti ferestrele PVC ale locuintei dvs. Nu omiteti aceasta etapa si informati-va cu privire la tipurile de profile disponibile pe piata. Din punct de vedere al calitatii, profilele pvc Salamander fac de regula diferenta, oferind o calitate germana care si-a dovedit in timp eficienta; totusi, pentru cei care isi doresc calitate la un buget redus, profilele PVC Ramplast pot constitui o alegere adecvata si vom vedea mai jos care sunt caracteristicile celor doua tipuri de profile cu care lucram. In plus executam la comanda tamplarie PVC pe profile marca VEKA si Gealan.

 

Doresti informatii suplimentare?

 

De ce este important profilul PVC ales?

 

Cateva aspecte tehnice care cu siguranta va influenteaza decizia finala de alegere a profilului PVC care va fi folosit pentru ferestre:

  • profilele PVC se diferentiaza prin grosimea peretelui iar aceasta poate varia de regula intre 3 – 7 mm; cu cat peretele este mai gros cu atat este mai solid (durabil in timp) si are o eficienta termica mai ridicata.
  • profilele PVC pot avea 3, 4, 5 sau chiar 6 camere (asa cum este cazul profilelor PVC Salamander bluEvolution 82); cu cat profilele PVC au mai multe camere cu atat coeficientul termic este mai mic, reusind astfel sa pastreze cat mai multa caldura.
  • armatura din interiorul profilelor este o alta caracteristica importanta; aceasta trebuie sa fie prezenta pe toata suprafata tamplariei, cu dimensiuni intre 1 si 3 mm;
  • pentru o functionalitate corecta a tamplariei PVC luati in calcul feroneria, deosebit de importanta in calitatea deschiderilor si in securitatea inchiderilor; profilele PVC Salamander de la Adam Design sunt fabricate cu feronerie marca Roto, printre cele mai bune de pe piata de profil.
  • geamul termopan – nu neglijati alegerea acestuia cu atentie. In functie de tipul de profil ales puteti opta pentru 2 sau 3 foi de geam termopan. De asemenea acordati atentie si tipului de sticla – exista variante diverse pe piata, insa in functie de nevoile voastre va puteti personaliza cererea. Noi recomandam sticla tip Low-E sau 4 Season, modele ce au capacitatea de a respinge soarele pe timpul verii pastrand in acelasi timp un coeficient termic scazut in perioada sezonului rece.
  • din punct de vedere al protectiei impotriva efractiei luati in considerare utilizarea unui tip de sticla securizata precum si montarea unor rulori exterioare, ideale si pentru cresterea eficientei energetice;
  • culoarea profilului pvc este un al factor in alegerea tamplariei ferestrelor, fiecare profil PVC avand propriul paletar de culori din care puteti alege in functie de designul locuintei dvs. Nu uitati insa: culoarea profilului PVC influenteaza pretul final!

 

 

Montajul ferestrelor cu geam termopan – un element cheie al functionalitatii acestora

 

Indiferent de tipul profilului PVC ales sau al geamului termopan, o importanta deosebita trebuie sa o acordati montajului ferestrelor tip PVC.  In general, montajul ferestrelor termopan reprezinta un element cheie in functionalitatea acestora; de aceea va recomandam sa luati in considerare firme producatoare de tamplarie PVC care ofera si montaj, asa cum este Adam Design House, care va asigura o garantie a montajului pe o perioada de 5 ani.
In plus, dupa ce v-ati hotarat asupra fimei producatoare de tamplarie PVC care va confectiona ferestrele casei voastre, va recomandam sa nu faceti singuri masuratorile! Firmele serioase de tamplarie PVC ofera serviciu gratuit efectuarea masuratorilor.
O fereastra incorect montata va aduce o serie de dezavantaje privind modul in care izoleaza si etanseizeaza. In plus, nu efectuati in acelasi timp lucrarile de montare a ferestrelor PVC concomitent cu alte amenajari interioare (ex. zugravit), deoarece veti favoriza condensul. Ideal ar fi sa lasati sa se elimine umezeala si abia apoi sa incepeti executarea lucrarilor pentru tamplaria PVC.

 

Transportul ferestrelor PVC – un impediment?

 

Un impediment de cele mai multe ori atunci cand va alegeti tamplaria PVC o poate reprezenta transportul produsului la destinatie; va recomandam sa apelati la societati producatoare precum Adam Design House, ce isi asuma responsabilitatea transportului geamurilor termopan in conditii de siguranta, avand autovehicule special dotate pentru un astfel de serviciu.
Adam Design House asigura transportul tamplariei PVC atat in Bucuresti, Ploiesti, Craiova, Constanta dar si in intreaga tara, acolo unde avem parteneri de business.

 

Cum comandati tamplaria PVC de la ADAM Design House?

 

Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa ne contactati la tel. 0722 967 504 sau sa ne scrieti la [email protected] iar noi ne ocupam de restul – masuratori, transport si montaj asigurate de profesionisti in domeniul tamplariei PVC!

 

 

Lasa un Comentariu