Etansarea ferestrelor termopan – probleme si solutii

Etansarea ferestrelor termopan

 

Etansarea ferestrelor termopan

Etansarea ferestrelor termopan este un subiect de mare interes mai ales in aceasta perioada, odata cu venirea frigului. Insa cati dintre voi stiti cat de importanta este etansarea ferestrelor termopan si cum se pot rezolva eventualele defectiuni de etansare a ferestrelor?

Pornind de la premisele alegerii tamplariei PVC ajungem la o singura concluzie despre cum ne influentam singuri decizia de cumparare: alegem ferestre termopan in primul rand datorita faptului ca sunt bune izolatoare termice, pentru ca nu ne dorim ca frigul sau caldura sa patrunda in interiorul caminului nostru. Designul lor, culoarea si altele

Dar ce facem in situatia in care, dupa cumparare si instalare, apar probleme de etansare a ferestrelor termopan?

Problemele legate de etansarea ferestrelor termopan apar in special din cauza alegerii unor profile de calitate inferioara si/sau unui montaj defectuos. Din acest motiv recomandam alegerea unor profile PVC de calitate precum si alegerea unei echipe de profesionisti pentru executia montajului – astfel veti beneficia de o garantie a lucrarii astfel incat eventualele probleme legate de reglaje sa poata fi remediate gratuit.

Din acest punct de vedere ADAM Design isi asuma responsabilitatea unui montaj de calitate oferidu-va o garantie a lucrarii de 5 ani.

 

INFORMATII SUPLIMENTARE? CONTACTEAZA-NE!

 

Cum se realizeaza etansarea ferestrelor termopan?

Etansarea ferestrelor termopan se realizeaza cu ajutorul unor garnituri de etansare ce au rolul de a impiedica patrunderea aerului rece pe timpul iernii precum si a caldurii in timpul verii. Aceasta garnitura de etansare joaca un rol foarte important astfel incat chiar si o mica problema la aceasta piesa poata avea repercusiuni ce poate conduce la formarea condensului si la o ineficienta energetica, datorita aerului cald sau rece ce patrunde in interiorul locuintei.

Nu uitati: o etansare optima a ferestrelor termopan va impiedica si aparitia umiditatii in interiorul locuintei, una dintre cauzele aparitiei condensului geamului termopan!

 

Cauze ce conduc la o etansare a ferestrelor termopan defectuoasa

Unele dintre cele mai frecvente cauze ale unei etansari defectuase apar in timp si sunt legate de uzura garniturilor. Garniturile ferestrelor termopan chiar daca sunt realizate din materiale cauciucate deosebit de elastice, pot suferi anumite schimbari. Aceste schimbari apar in special din cauza conditiilor meteorologice precum inghet, dezghet sau radiatii solare.

Acest fenomen mai este numit si „imbatranire prematura” si poate fi impiedicat cu ajutorul unor substante speciale ce protejeaza garnitura de factorii externi.

O alta cauza a etansarii defectuoase a ferestrelor termopan este legata de feronerie. Dupa cum bine se stie feroneria asigura mobilitatea ferestrei termopan dar si etansarea acesteia. Drept urmare in cazul in care unul dintre elementele de feronerie si-a modificat pozitia initiala intr-una incorecta fereastra nu se mai inchide optim si apar probleme de etansare.

De asemenea balamalele ferestrelor termopan au si ele un rol important si din punct de vedere al etansarii. Cum? Daca observati ca acestea si-au modificat functionalitatea, s-au slabit sau defectat, cu siguranta ca vor aparea si probleme de etansare.

Asadar o intretinere periodica a tamplariei PVC va prelungi durata de viata a ferestrelor termopan.

Cum verifici daca au aparut probleme de etansare a ferestrelor termopan?

Cea mai simpla modalitate pe care o puteti testa daca ferestra termopan se inchide etans este testul cu coala de hartie. Da, o simpla coala de hartie va indica daca aveti probleme de etansare.

Cum faceti acest lucru?

Simplu: puneti coala de hartie pe tocul geamului si inchideti fereastra prinzand coala de hartie intre toc si geam. Daca coala de hartie va iesi usor in momentul in care incercati sa o scoateti atunci sunt probleme de etansare a ferestrelor termopan si tot ceea ce trebuie sa faceti este sa apelati la o echipa specializata, asa cum sunt echipele ADAM Design!

 

Ce tip de garnituri sa alegem pentru o etansare optima?

Inca de la cumparare intrebati ce tip de garnituri vi se vor monta pe tampalaria PVC/Aluminiu. Pentru o etansare optima este recomandabil sa se aleaga garnituri rezistente in special la temperaturi extreme, atat in sezonul rece cat si in cel cald. In plus odata cu montajul ar trebui sa vi se ofere o garantie si in ceea ce priveste garniturile ferestrelor termopan.

ADAM Design ofera o garantie a montajului de 5 ani, astfel incat orice problema aparuta in aceasta perioada se va rezolva fara costuri suplimentare.

Primul semn ca garniturile ferestrelor incep sa-si piarda din proprietati sunt urmele de culoare neagra pe care acestea le lasa. In plus si feroneria joaca un rol deosebit de important, in cazul in care aceasta se defecteaza va conduce implicit si la o deteriorare a ganiturii.

 

Solutii pentru problemele de etanseitate ale geamurilor termopan?

Pentru o buna functionare a ferestrelor termopan este indicat sa efectuati revizii periodice in care sa verificati toate elementele tamplariei: garnituri, feronerie sau balamale.

In cazul in care se constata ca exista defectiuni majore apelati la specialisti. Durabilitatea si eficientizarea energetica a ferestrelor termopan depind foarte mult de calitatea profilului PVC/Aluminiu ales si mai ales de o executie impecabila a montajului.

Daca va doriti o eficientizare energetica optima a locuintei alegeti profile pvc de calitate!

ADAM Design va pune la dispozitie o gama variata de produse: ferestre si usi PVC/Aluminiu, accesorii pentru tamplaria PVC (glafuri, jaluzele, obloane, copertine, plase tantari, etc). In ceea ce priveste calitatea profilelor cu care lucram pentru confectionarea tamplariei pentru PVC, folisim doar profilele de ultima generatie Salamander blu Evolution, VEKA, Gealan sau profilele romanesti Ramplast. Pentru structuri mai complexe, cladiri de birouri, fatade panoramice, va punem punem la dispozitie profilele Aluminiu BALKAN sau Alumil. Fiecare comanda este personalizata in raport cu preferintele si necesitatile clientilor nostri!

APELATI CU INCREDERE LA NOI. ADAM DESIGN: TIMP SCURT DE EXECUTIE, PRETURI DE PRODUCATOR, LIVRARE SI MONTAJ GRATUITE!

 

 

Esti constructor sau comercializezi ferestre sau usi PVC/Aluminiu? ADAM Design cauta parteneri in toata tara. Alatura-te si TU echipei noastre pentru o colaborare avantajoasa si de durata!

Cautam parteneri in toata tara

 

 

 

 

Lasa un Comentariu