Elementele componente ale unei ferestre termopan

Ferestre termopan - ELEMENTE COMPONENTE

Ferestre termopan. Atunci cand va ganditi sa achizitionati un produs cu siguranta cautati specificatiile tehnice ale produsului respectiv, mai ales daca este un domeniu pe care nu-l stapaniti. De ce? Astazi piata ofera o gama variata de produse, fiecare diferentiindu-se in functie de model, culoare, calitate sau design; in aceste conditii necesitatea documentarii inaintea achizitionarii unui produs nu face decat sa va usureze sarcina in procesul decizional – astfel veti sti care este  varianta optima conform cerintelor voastre.

In ceea ce priveste ferestrele termopan realizate din profile PVC specificatiile tehnice sunt explicate parca intr-un alt limbaj.

Care sunt elementele componente ale unei ferestre termopan? La ce trebuie sa fim atenti cand verificam calitatea unei astfel de ferestre?

Probabil multi dintre dvs. vor raspunde ca nu este nimic complicat si ca este vorba despre plastic si sticla. Insa lucrurile nu stau nici pe departe asa iar o documentare inainte de a va achizitiona ferestrele termopan pentru locuinta dvs este mai mult decat necesara. Ferestrele cu geam termopan au anumite parti componente care fac diferenta atunci cand se ia in considerare eficienta energetica precum si confortul interior. Mai mult decat atat veti putea intelege diferentele de pret dintre produse care par asemanatoare dar folosesc un profil PVC diferit sau de o alta culoare.

Astfel, elementele componente ale unei ferestre termopan se impart in mai multe categorii:

  • profilul PVC;
  • sticla (geamul);
  • feronerie;
  • accesorii.

Sa le analizam pe fiecare in parte si sa identificam impreuna cele mai importante elemente ce compun o fereastra termopan…

 

Profilul PVC pentru ferestre termopan

 

Profilul PVC prezinta armatura ce confera practic o structura solida atat pentru ferestrele termopan cat si pentru usile PVC. Profilele PVC existente pe piata se diferentiaza dupa numarul de camere si garnitura de etansare; in plus, trebuie sa tinem cont de faptul ca pe aceste profile PVC va fi montata feroneria si armatura.

Atunci cand va alegeti o fereastra cu geam termopan intrebati ce tip de armatura foloseste pe tipul de profil PVC pe care vi-l doriti – pretul este influentat in cea mai mare parte si de calitatea acestei armaturi prezenta in interiorul profilului PVC. Pe langa stabilitate si durabilitate, armatura, alaturi de feronerie, joaca un rol important in protectia impotriva efractiei. Avantajul major al profilelor PVC in raport cu alte tipuri de profile este acela ca producatorul poate livra un design personalizat, profilul putand fi prelucrat in orice fel de forma si dimensiune. De asemenea, mai nou exista folii colorate ce pot fi aplicate pe rama de profil PVC conferindu-i un aspect nou si un design personalizat locuintei dvs.!

 

Sticla pentru ferestre termopan

 

Sticla pentru tamplaria PVC poate fi:

  • geam termopan, alcatuit din doua foi de sticla, separate de o rama metalica, spatiul dintre cele doua foi fiind umplut cu aer sau cu un gaz inert ce ajuta la etansare;
  • geam tripan, alcatuit din trei foi de sticla;  ADAM Design foloseste acest geam tripan pe profilele PVC Salamander, VEKA sau Gealan pentru o mai buna eficienta termica.

Calitatea sticlei joaca un rol foarte important in calitatea produsului final, calitate influentata atat de grosimea foilor de sticla (ce variaza intre 4 si 6 mm) cat si prin executie – distanta lasata intre foile de geam, care poate ajunge pana la 2 cm.

Un sfat: fie ca optati pentru sticla termopan sau tripan, asigurati-va ca obtineti o eficienta termica ridicata prin folosirea sticlei Low-E. Sticla Low-E este o sticla tratata cu propietatea de a retine caldura in interiorul locuintei, ceea ce va asigura o eficienta termica ridicata. Aceasta se monteaza in interiorul foilor de geam si este una dintre cele mai bune sticle de pe piata.

Sticla folosita pentru geamurile termopan poate fi aleasa in functie de necesitatile dvs; de exemplu, daca locuinta dvs. este supusa razelor solare pe toata durata zilei, este recomandabil sa optati pentru o varianta superioara de sticla Lowe-E cum este cea Lowe-E 4S. Aceasta prezinta in plus si o pelicula de reflexie pe exterior ce respinge razele ultraviolete pe timpul verii iar in sezonul rece va ofera un confort termic ridicat.

Atentie insa: NU folositi niciodata doua foi tratate una langa cealalta, cum ar fi de exemplu sticla Low-E langa Low-E 4S deoarece exista riscul ca acestea sa intre in soc termic si sa se sparga!

 

Feronerie pentru ferestre termopan

 

Feroneria pentru tamplaria PVC este o parte componenta esentiala pentru buna functionarea a tamplariei PVC. ADAM Design House lucreaza cu feronerie de calitate, asa cum este feroneria Roto pentru tamplaria confectionate pe profile PVC Salamander, si feronerie VORNE pentru produsele realizate pe profile PVC Ramplast. Pentru o manevrabilitate facila in timp, exista cateva elemente suplimentare:

  • deschideri oscilobatante ce prezinta protectie impotriva actionarii gresite;
  • blocatori de siguranta (antiefractie) pentru toate deschiderile oscilobatante;
  • sisteme de aerisire pentru a impiedica aparitia condensului.

Atentie! Optati pentru feronerie cu cat mai multe puncte de inchidere pentru tamplaria PVC, va veti asigura astfel o mai buna siguranta anti-efractie precum si o mai buna etansare!

 

Accesorii pentru ferestre termopan

 

Accesoriile tamplariei PVC sunt elemente optionale si pot fi alese in functe de necesitatile dvs. Printre cele mai cunoscute accesorii pentru tamplaria PVC amintim: glafuri interioare sau exterioare, rulouri sau obloane, plase de tantari, jaluzele sau rolete, toate alese in functie de culoarea tamplariei PVC sau in functie de design.

Alegeti elemente de calitate atunci cand doriti sa va achizitionati tamplarie PVC. Un pret putin mai ridicat pentru un profil PVC de calitate se amortizeaza in timp. In plus, o tamplarie PVC de buna calitate, corect fabricata si montata in conditii optime va ofera o durabilitate in timp crescuta.

ADAM Design House va ofera tamplarie PVC de calitate germana, asigurandu-va calitate superioara a executiei si a montajului. De asemenea, va pune la dispozitie o gama variata de accesorii pentru tamplarie PVC in functie de necesitatile dvs.

 

Lasa un Comentariu