Cum intretinem tamplaria PVC – solutii si recomandari

Cum intretinem tamplaria PVC -

Primim frecvent intrebarea „Cum intretinem tamplaria PVC?” Tocmai de aceea, astazi, venim in intampinarea cititorilor nostri cu cateva solutii practice de intretinere a tamplariei PVC.

Cum putem face acest lucru? Ce fel de produse putem folosi si mai ales care este modalitatea prin care putem prelungi durata de viata a ferestrelor PVC sau a usilor PVC, aflati in ceeea ce urmeaza.

Pentru a va putea bucura de o utilizare optima, de lunga durata, atat din punct de vedere tehnic cat si estetic, ferestrele si usile PVC au nevoie de un minim de intretinere periodica, astfel incat sa nu fiti nevoiti sa faceti din nou investitii la acest capitol.

Daca locuita dumneavoastra beneficiaza de tamplarie PVC, aflati ca aceasta spre deosebire de tamplaria din aluminiu sau cea din lemn necesita un minim efort de intretinere. Iata care sunt recomandarile noastre in ceea ce priveste  intretinerea acestora.

 

Cu ce curatam profilul tamplariei PVC?

 

Geamurile termopan ca si alte obiecte exterioare ale constructiei locuintei dvs, sunt supuse interperiilor, a murdariei si implicit a uzurii, asadar o intretinere periodica pentru a putea spori dura de viata a acestora, ca doar nu investim in fiecare zi in tamplarie, este mai mult decat necesara. Insa nu va faceti griji, veti vedea ca intretinerea se face mult mai usor decat va imaginati.

Asa cum va spuneam mai devreme, curatarea geamurilor termopan se face extrem de simplu. Dar…sa incepem cu inceputul. Daca va aflati in situatia in care v-ati montat recent tamplaria pvc, un prim pas pe care trebuie sa-l faceti urgent este indepartarea foliei de protectie in cel mult o luna de la efectuarea montajului. Frigul sau caldura impiedica dezlipirea acesteaia in conditii optime, existand riscul ca profilul ferestrelor sau a usilor sa ramana cu urme de lipici. In orice caz, nu incercati indepartarea acestuia prin razuire sau mai stiu eu ce substante abrazive, nu veti face decat sa distrugeti profilul. In plus, dupa montajul tamplariei pvc va trebui sa reparati glafurile, asa ca, va recomandam sa izolati bine atat profilul cat si sticla geamurilor termopan cu folii protectoare. Mortarul de pe tamplarie se curata foarte greu si in cele mai multe situatii fara a fi scutite de urme vizibile.

Profilul PVC se curata cu apa si sapun, sau detergent de vase, folosind carpe moi, cu miscari de sus in jos, in nici un caz circulare. Substantele abrazive, diluantii sau solutiile ce contin clor sunt nerecomandate. Acestea vor „ajuta” la o deteriorare iremediabila a profilului, la zgarierea acestuia si va conduce in timp la ingalbenire. In plus, evitati pe cat posibil folosirea carpelor uscate nu veti face decat sa atrageti si mai mult praful, prin electrizare. E foarte simplu.

Atentie:

Asadar, curatarea profilului PVC se face nu mai cu lavete umede, folosind apa calduta si sapun!

 

Cu ce curatam sticla tamplariei PVC?

 

Sticla tamplariei PVC nu este atat de „sensibila” decat celelalte elemente componente ale unei ferestre termopan. Tocmai de aceea, intretinerea acesteia este extrem de facila. Puteti folosi solutie speciala pentru sticla, insa cu recomandarea ca aceasta sa contina cat mai putin alcool. Da, stim ca alcoolul curata bine sticla, insa nu veti face decat sa atrageti mai mult praf. Daca va aflati in situatia in care locuinta dvs. a suferit recent renovari, iar geamurile sunt mai murdare decat de obicei, va recomandam sa nu incercati sa razuiti sau sa indepartati murdaria folosit obiecte ascutite sau bureti din sarma, nu veti face decat sa zgariati iremediabil sticla. Tot ce aveti de facut este sa pulverizati substanta destinata stergerii geamului si sa o lasati sa actioneze mai mult pe geam, fiind apoi indepartata cu o laveta prin miscari circulare, pentru a nu lasa urme.

 

Cum curatam si intretinem garniturile tamplariei PVC?

 

Garniturile tamplariei PVC joaca un rol foarte important in ceea ce priveste etansarea, fie ea termica sau fonica. Iar o intretinere optima a acestora va prelungi durata de viata a tamplariei PVC.

Garniturile tamplariei PVC, la fel ca in cazul profilelor PVC, se curata cu o carpa umeda, cu apa si sapun, evitandu-se pe cat posibil intrarea in contact cu substante speciale, asa cum sunt cele pentru sticla de exemplu. Mai mult decat atat, datorita interperiilor, a caldurii, a frigului, a ploii, acestea se pot deteriora, iar pentru a impiedica acest fenomen ireversibil, garniturile se pot intretine cu glicerina. In cazul in care, acestea nu mai pot fi salvate, se pot inlocui cu usurinta cu unele noi.

Cum puteti observa ca garniturile tamplariei PVC necesita inlocuire? In cazul in care nu mai asigura aceeasi etansare fonica si termica, in cazul in care condenseaza sau in cazuri mai grave, in cazul in care observati ca apa se infiltreaza in interior, recurgeti la inlocuirea acestora.

 

Cum intretinem feroneria tamplariei PVC?

 

Buna functionare a feroneriei tamplariei PVC trebuie asigurata periodic. Cum facem acest lucru? Cu un minim de efort si cu cateva recomandari, puteti prelugi durata de viata a tamplariei PVC.

  • verificati o data pe luna functionalitatea feroneriei: deschideri, manere, balamale, spaniolete, etc.
  • gresati partile componente ale feroneriei folosind un ulei subtire sau un spray dedicat unor astfel de componente.
  • verificati suruburile de prindere a manerelor sau ale blocatorilor.
  • verificati daca asigura aceeasi etansare ca la inceput. In cazul in care intampinati dificultati in intretinerea tamplariei PVC sau aveti nevoie de reglaje suplimentare, apelati cu incredere la servicii de specialitate.

ADAM Design ofera clientilor sai servicii complete de tamplarie PVC, inclusiv service pentru tamplaria PVC, pe o perioada de 5 ani la produsele achizitionate si montate cu noi. Ca si client ADAM Design beneficiezi de o echipa specializata care va rezolva cu promptitudine, in caz de nevoie, orice problema care ar putea aparea in timp. Nu ne place sa ne laudam, insa problemele la produsele livrate de noi apar extrem de rar, tocmai datorita calitatii profilelor PVC pe care le utilizam si metodelor noastre de lucru.

Atentie: ADAM Design ofera service doar pentru produsele proprii. In acest fel ne asiguram ca dumneavoastra va veti putea bucura un timp indelungat de tamplaria PVC aleasa.

 

ADAM Design va ofera servicii de transport, montaj si service pentru produsele achizitionate de la noi.

Telefon

0722 967 504

 

 

Lasa un Comentariu