Va ganditi sa va schimbati tamplaria casei si inca nu stiti ce sa alegeti? Intr-devar, solutiile de tamplarie de pe piata sunt nenumarate si trebuie sa analizati in amanunt avantajele si dezavantajele fiecarui tip de tamplarie in parte. In cele ce urmeaza va vom ajuta sa identificati ce tip de tamplarie vi se potriveste luand in considerare mai multi factori, asa cum sunt calitatea profilului ales, eficienta termica sau designul.
Eficienta energetica ridicata a tamplariei PVC
Atunci cand va cautati tipul de tamplarie potrivit casei dvs, verificati in primul rand coeficientul termic. Acest coeficient termic (k) masoara practic gradul de eficientizare energetic: cu cat acest coeficient termic este mai mic cu atat mai mult reuseste sa pastreaze caldura, deci este mai eficient din punct de vedere termic. E foarte simplu – nu trebuie sa va ganditi sa aprofundati nu stiu ce formule matematice!
Din gama variata de tipuri de tamplarie care exista in momentul de fata pe piata, tamplaria PVC are un coeficient termic foarte mic, ceea ce inseamna ca este eficienta energetic. Eficienta energetica a tamplariei PVC este explicabila datorita unei bune izolari termice a materialelor.
Izolare fonica
In cazul tamplariei PVC, confortul acustic este unul sporit, fapt datorat etansarii perfecte a garniturilor, ideale pentru locuintele pozitionate in zonele urbane aglomerate, acolo unde indicele de confort acustic are de suferit. Si cine nu isi doreste o seara linistita dupa o zi agitata la birou?
Doriti informatii suplimentare?
Durabilitate in timp
Tamplaria PVC este durabila in timp iar profilele PVC de la Adam Design House, respectiv profilele Salamander, au o durata de viata estimata la 25 de ani. Profilele PVC Salamander sunt concepute sa reziste interperiilor cauzate in timp dar si diferentelor mari de temperatura.
Uitati de condens
Tamplaria PVC prezinta marele avantaj ca are rupere termica foarte mare, impiedicand aparitia condensului. Mecanismul este unul foarte simplu: temperatura din camerele de aer ale profilelor PVC este mai mare decat temperatura aflata in exteriorul profilului, fapt ce faciliteaza o mai buna izolare termica. Profilele PVC nu condenseaza spre deosebire de profilele de aluminiu, care din cauza diferentelor mari de temperatura si a faptului ca aluminiul este un conductor de caldura, condenseaza.
Condensul geamurilor termopan este o problema majora, intalnita frecvent in cazul tamplariei neadecvat alese. Totusi trebuie sa aveti in vedere faptul ca geamurile termopan sunt izolatoare termice si nu sursa de caldura, in consecinta nu controleaza cantitatea de vapori din aer. Astfel, intr-o o incapere ce este incalzita neadecvat, geamurile termopan nu-si pot indeplini in conditii optime caracteristicile.
Protectie antiefractie
Tamplaria PVC vine la pachet cu sisteme antiefractie performante. Studiile au demonstrat ca in 95% din cazurile de furt, infractorii au intrat pe fereastra si nu pe usa. Astazi cu noile sisteme antiefractie ale tamplariei PVC puteti lasa linistiti geamul intredeschis pentru aerisire.
Intretinere usoara
Tamplaria PVC se intretine foarte usor. Uitati de vopsitul periodic al tamplariei traditionale. Cu noile profile PVC tot ce trebuie sa faceti este sa stergeti din cand in cand geamurile termopan cu o solutie pe baza de sapun si sa efectuati reglajele periodice ale feroneriei. Tamplaria PVC isi pastreaza aspectul, culoarea si caracteristicile initiale timp indelungat.
Design in pas cu tendintele
Pana nu de mult, tamplaria PVC era privita cu scepticism mai ales de arhitecti, cei care isi doreau de la viitoarele lor constructii mai multa personalitate. Insa cu noile sisteme de profile PVC, asa cum sunt sistemele bluEvolution 82 de la Salamander, designul ferestrelor poate fi realizat pe orice model architectural. Noile texturi ale profilelor, culori dar si caracteristicile tehnice ale acestora au facilitat patrunderea tamplariei PVC in gratiile arhitectilor ce proiecteaza case cu o identitate aparte.
Tamplaria PVC este mai mult decat o fereastra sau o simpla usa – are propria identitate in raport cu arhitectura imobilului sau cu preferintele proprietarului.
Lasa un Comentariu